Κρατάει τα 18 λεπτά για την ώρα το καλαμπόκι

27/09/2016

Γιαννακοπούλου Φανή 
Με τιµές που γενικά κυµαίνονται από 18-19 λεπτά το κιλό, δίχως να λείπει και το χαµηλό εύρος των 16-17 λεπτών το κιλό από κάποιους εµπόρους, και σχετικά καλές αποδόσεις βαίνει προς την ολοκλήρωσή της η συγκοµιδή του καλαµποκιού στη χώρα µας,
σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.
«Λάβαµε πάνω από 1.500 κιλά το στρέµµα. ∆εν το περιµέναµε, καθώς το καλοκαίρι οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχηµες πολύ ζέστη και ισχυροί άνεµοι», αναφέρει στην Agrenda ο παραγωγός Θανάσης Καρτάλης από την περιοχή της Ξάνθης. «Τώρα όποιος µπορεί το αποθηκεύει, προσµένοντας καλύτερες τιµές αργότερα», συµπληρώνει ο ίδιος. 

«Υπολογίζω ότι στο Μεσολόγγι γύρω στο 70%-80% έχει κοπεί», σηµειώνει ο παραγωγός Γιάννης Παπαδήµας από το Ευηνοχώρι του νοµού Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί, οι αποδόσεις κινήθηκαν µεταξύ 1.200-1.300 κιλών/στρέµµα και οι τιµές είναι στα 18-19 λεπτά το κιλό. Ωστόσο, στην περιοχή –όπως µας ενηµερώνει ο Γιάννης Παπαδήµας– δεν έχουν αποθήκες, όπως στη Βόρεια Ελλάδα για ν’ αποθηκεύσουν το προϊόν τους οπότε αναγκαστικά το πωλούν. Τέλος, για άλλη µια φορά παραγωγοί από Θεσσαλία και Μακεδονία επισηµαίνουν ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και σε συνδυασµό µε την εφορία και το ασφαλιστικό θα οδηγήσουν πολύ κόσµο εκτός της γεωργίας, ειδικά τους αδύναµους και µικρούς αγρότες.
πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.