Πράξη η χρηματοδοτική μίσθωση για τους αγρότες από την Πειραιώς

 20/09/2016 

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος, η δυνατότητα ανάπτυξης  της αγροτικής εκμετάλλευσης, χωρίς δέσμευση των κεφαλαίων της και με αποπληρωμή εξοπλισμού και ΦΠΑ μεσο-μακροπρόθεσμα.Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία Leasing του ομίλου κάνουν πράξη τη χρηματοδοτική μίσθωση, (αγορά με μίσθωμα εώς και εξαμηνιαίο) για την απόκτηση μηχανημάτων και εξοπλισμού από τις αγροτικές επιχειρήσεις, δίνοντας για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ειδικό πρόγραμμα που θα είναι άμεσα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος, η δυνατότητα ανάπτυξης της αγροτικής εκμετάλλευσης, χωρίς δέσμευση των κεφαλαίων της και με αποπληρωμή εξοπλισμού και ΦΠΑ μεσο-μακροπρόθεσμα.
Είναι σαφές ότι το εν λόγω προϊόν, μπορεί να αποτελέσει τη λύση για πολλές από τις χρηματοδοτικές ανάγκες των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής και να διευκολύνει παράλληλα, με την κατάλληλη προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου και την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων από τις επιχειρήσεις του αγροτικού κλάδου.    
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Τράπεζας έχει ως εξής:
H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, μέσω της θυγατρικής της Πειραιώς Leasing, ανέπτυξε πρόγραμμα χρηματοδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που είναι εγκατεστημένες ή δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.
Το νέο πρόγραμμα δίνει την απαιτούμενη υποστήριξη για την ορθολογικής εκμηχάνισης της παραγωγικής διαδικασίας, την οποία η αγροτική οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη, τα τελευταία χρόνια.
Το «Πρόγραμμα χρηματοδοτικής μίσθωσης εξοπλισμού και επαγγελματικών οχημάτων για αγρότες» καλύπτει ανάγκες παγίων όπως αγροτικά αυτοκίνητα, τρακτέρ, συλλεκτικές μηχανές, αμελκτικές μηχανές, κ.τ.λ., και αποτελεί μια εξειδικευμένη πρόταση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ευελιξίες, αλλά και ιδιαίτερα προνομιακούς όρους. Λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών με βάση την δυναμικότητα των εκμεταλλεύσεών τους και την εποχικότητα των χρηματοροών τους, προβλέποντας τους πλέον κατάλληλους όρους αποπληρωμής.
Επιπρόσθετα δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος, όπως η δυνατότητα ανάπτυξης  της αγροτικής εκμετάλλευσης,
• χωρίς δέσμευση των κεφαλαίων της, τα οποία πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθούν για παραγωγικούς, εμπορικούς  ή άλλους επενδυτικούς σκοπούς
• αποπληρωμή του εξοπλισμού και του αναλογούντος ΦΠΑ (σε περίπτωση μη απαλλαγής) μεσο-μακροπρόθεσμα, κάτι που επιτρέπει καλύτερο έλεγχο των χρηματοροών της αγροτικής εκμετάλλευσης
• αναγνώριση των τόκων που αναλογούν στο  μίσθωμα ως λειτουργικές δαπάνες.
Η συμφωνία εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς που στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση και κάλυψη όλων των αναγκών των αγροτών για την υποστήριξη της επιστροφής της Αγροτικής Οικονομίας σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης.
Η νέα αυτή δυνατότητα χρηματοδότησης έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να συμβάλει έμπρακτα και καθοριστικά στην ενίσχυση των αγροτών δίνοντας τους την στήριξη να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεών τους με την απόκτηση του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.