Τρίτη πιστώνεται η προκαταβολή του τσεκ, Τετάρτη δεν υπάρχει τίποτα

 26/10/2016

Πλησιάζει η ώρα της προκαταβολής του τσεκ, λίγοι θα είναι όμως οι τυχεροί αγρότες που θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους
, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Για Τρίτη και 70% της βασικής κάνουν λόγο στον ΟΠΕΚΕΠΕ την ώρα που εφορίες, ΟΓΑ και τράπεζες έχουν φροντίσει για τη δική τους τακτοποίηση πριν τα χρήματα φθάσουν στα χέρια των δικαιούχων.
Λίγες µόλις µέρες ακόµα καλούνται να περιµένουν οι αγρότες, καθώς από την Τρίτη 1η Νοεµβρίου θα αρχίσουν να πιστώνονται τα πολυπόθητα χρήµατα της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2016. Μετά τις δηλώσεις-ανακοινώσεις του ίδιου του υπουργού, και µάλιστα κατ’ επανάληψη την εβδοµάδα που πέρασε, το αυτό διαβεβαιώνουν και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ισχύει, λοιπόν, ως φαίνεται η δέσµευση των αρµοδίων ότι τη ∆ευτέρα 31 Οκτωβρίου θα δοθεί στις τράπεζες η εντολή πληρωµής για την πρώτη δόση των αγροτικών επιδοτήσεων. Αυτό σηµαίνει ότι µια µέρα µετά, από την Τρίτη, θα αρχίσουν οι πιστώσεις στους λογαριασµούς των δικαιούχων παραγωγών. Βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτες εκταµιεύσεις την ίδια µέρα θα µπορούν να γίνουν αρχικά µόνο από τα ATM’s και µόνο από όσους έχουν λογαριασµό στην τράπεζα Πειραιώς. Στα γκισέ των τραπεζών θα µπορούν να πηγαίνουν οι αγρότες από την Τετάρτη και το βράδυ της ίδιας µέρας στα ΑΤΜ’s των υπόλοιπων τραπεζών.   
Σύµφωνα µε δηλώσεις του υπουργού, το ποσό της προκαταβολής υπολογίζεται να ανέλθει κοντά στα 900 εκατ. ευρώ, ενώ η εξόφληση θα έχει ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του έτους και θα αφορά το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης (περίπου 354 εκατ. ευρώ), το πρασίνισµα (567 εκατ. ευρώ) και τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ).   
Σηµειωτέον ότι πολλοί θα είναι οι παραγωγοί που ενδέχεται να βρεθούν προ εκπλήξεως µε τα ποσά που θα βρουν στους λογαριασµούς τους, µετά τα τελευταία κατασχετήρια που φτάνουν στους αγρότες, στα οποία αναγράφεται ότι µπλοκάρονται «επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή από οποιονδήποτε άλλον φορέα, επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου ή επιστροφής οποιαδήποτε φόρου». Μάλιστα, ακόµα και στην περίπτωση που τα δικαιώµατα ή οι επιστροφές πετρελαίου κατατίθενται σε άλλη τράπεζα, µπορεί να γίνει κατάσχεση υπέρ τρίτου από την τράπεζα που έχει «αναλάβει» τα δάνεια του εν λόγω παραγωγού.

πηγη:www.agronews.gr

Υ.Γ
Απο αυριο το βραδυ το τσεκ διαθεσιμο στους λογαριασμους..σύμφωνα με πληροφορίες..του agrotikanew