Η μεγαλύτερη Zootechnia στην ιστορία του θεσμού

 31/01/2017

Λιάμης Λεωνίδας
Με ρεκόρ συμμετοχών, δηλαδή 939 εκθέτες έναντι 849 το 2015, ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου η 10η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia», η μοναδική εξειδικευμένη διοργάνωση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 του μηνός.

Πιστή στο ραντεβού της με τις μεγάλες διοργανώσεις του αγροτικού χώρου, για άλλη μια χρονιά η Agrenda, θα συμμετέχει στη φετινή Zootechnia στο Περίπτερο 13, Stand 41, ενώ έχει ετοιμάσει και έναν πολυσέλιδο οδηγό για την 10η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία.

Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία ενώ συνολικά, μαζί με τους έμμεσους, εκπροσωπούν 37 χώρες.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης και στη Ζοοtechnia δίνεται έμφαση στην πρόσκληση hosted buyers, από δέκα χώρες, ενώ επιπλέον 300 επισκέπτες θα έρθουν με ομαδικές συμμετοχές από Αλβανία, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσος Τζήκας, υπογράμμμισε τη μεγάλη έμφαση που δίνει η εταιρεία στον αγροτοδιατροφικό τομέα της οικονομίας, διοργανώνοντας εκτός από την Zootechnia, την Agrotica, την ΑgroThessaly, την Detrop αλλά και την Freskon και ζήτησε από τους αγρότες, να στηρίξουν την έκθεση μη αποκλείοντας την οδική πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο, στους κτηνοτρόφους και παραγωγούς που θέλουν να επισκεφθούν την Zootechnia.

Eκ μέρους του κλάδου των κατασκευαστών αλλά και τον εισαγωγέων αντιπροσώπων μηχανημάτων, οι κ.κ. Ανδρέας Κουτσοκώστας και Ιωάννης Χίγκας, πρόεδρος του ΕΚΑΓΕΜ και αντιπρόεδρος του ΣΕΑΜ αντίστοιχα, δήλωσαν πως περιμένουν την προκήρυξη των δράσεων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού, που θα αφορούν επενδύσεις στις γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις. «Η ΕΚΑΓΕΜ συμμετέχει στη Zootechnia με 18 επιχειρήσεις – μέλη, καλύπτοντας 1.400 τ.μ.», ανέφερε ο κ. Κουτσοκώστας για να προσθέσει πως «οι Έλληνες κατασκευαστές κατανοούν τις ανάγκες της ελληνικής κτηνοτροφίας και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στην ικανοποίησή τους». Από την πλευρά του κ. Χίγκας σημείωσε τη δυναμική παρουσία που θα έχει ο ΣΕΑΜ στην έκθεση, με μηχανήματα που επιτρέπουν την εκμηχάνιση της κτηνοτροφίας.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η φετινή Zootechnia αναφέρθηκαν ο αναπληρωτής Γενικός διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής και ο υπεύθυνος διοργάνωσης της έκθεσης Βασίλης Σπύρου, τονίζοντας πως μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί και το Pet Festival με ιδιαίτερες ενότητες αφιερωμένες στα ζώα συντροφιάς, σκύλους και γάτες, αλλά και το 6ο Σαλόνι Αλόγου. Επίσης έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για:
  • την «Έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη ζωϊκή παραγωγή».
  • την «Κτηνοτροφία ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».
  • τη «Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων».
  • το Πανελλήνιο συνέδριο για «Το κρέας και τα προϊόντα του».
  • το «6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωϊκής Παραγωγής».
  • ημερίδα με θέμα «Νέες απειλές για την Ελληνική Κτηνοτροφία».

Οι ώρες λειτουργίας της «Zootechnia» είναι τις καθημερινές και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 19:00 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως 20:00. Επίσης, θα λειτουργήσει δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ από την Παρασκευή και μέχρι την λήξη της έκθεσης.
 
πηγη:www.agronews.gr