Με την επόμενη πληρωμή υπόλοιπα εξισωτικής 2015

 02/02/2017


Εντός των αμέσως επόμενων πληρωμών που θα πραγματοποιήσει ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς η εξισωτική αποζημίωση έτους 2015.
Αυτό, μεταξύ άλλων, προέκυψε από την συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι «οι πληρωμές των ενισχύσεων έγιναν έγκαιρα και για δεύτερη χρονιά δεν καταλογίστηκαν πρόστιμα. Παρά ταύτα υπάρχουν εκκρεμότητες στις πληρωμές, όπως η Εξισωτική Αποζημίωση Έτους 2015, η οποία έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί στους δικαιούχους στις αμέσως επόμενες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτή αφορά και κτηνοτρόφους οι οποίοι έκαναν εμπρόθεσμη απογραφή στα μητρώα κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, καθώς και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές».

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης είχε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη, προς ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή νέων μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020.
Ετοιμάζεται με επιμέλεια το μέτρο της νιτρορύπανσης, σύντομα θα προκηρυχθεί το μέτρο για τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, ενώ μεγάλος αριθμός αιτήσεων έχουν ήδη υποβληθεί στη βιολογική γεωργία.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι οι πληρωμές των ενισχύσεων έγιναν έγκαιρα και για δεύτερη χρονιά δεν καταλογίστηκαν πρόστιμα. Παρά ταύτα υπάρχουν εκκρεμότητες στις πληρωμές, όπως η Εξισωτική Αποζημίωση Έτους 2015, η οποία έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί στους δικαιούχους στις αμέσως επόμενες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτή αφορά και κτηνοτρόφους οι οποίοι έκαναν εμπρόθεσμη απογραφή στα μητρώα κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, καθώς και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης ευχαρίστησε τον κ. Καπρέλη για την ουσιαστική ενημέρωση και τόνισε πως η έγκαιρη και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή ενισχύσεων, εξισωτικών κλπ., πρέπει να συνεχιστεί και το 2017.

πηγη:www.agronews.gr