Αγρότες από Κρήτη, Πελοπόννησο και Μακεδονία, έρχονται στις 8 Μαρτίου στο συλλαλητήριο της Αθήνας

28-02-2017

Ξεκίνησε σαν συλλαλητήριο των αγροτών της Κρήτης αλλά τελικά εξελίχθηκε σε πανελλαδικό συλλαλητήριο. Στις 23 Φεβρουαρίου, βρέθηκαν στην Αθήνα εκπρόσωποι του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου αλλά και Αγροτικών Συλλόγων από την Πελοπόννησο και από την Μακεδονία.
Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός αλλά και ο συντονισμός του επικείμενου αγροτικού συλλαλητηρίου, που θα γίνει την Τετάρτη στις 8 Μαρτίου 2017, στην Αθήνα. «Καλούμε όλους τους αγρότες και τους αντίστοιχους φορείς τους να συμπορευτούν στον δίκαιο αγώνα μας. Αν ενωθούμε, αν επιμείνουμε αν βάλουμε στόχο, θα νικήσουμε και η νίκη μας θα είναι νίκη όλου του λαού», τονίζουν στον ΑγροΤύπο.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, Δημήτρης Δημητριάδης, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «από την Πελοπόννησο θα έρθουν αγρότες από Λακωνία, Κόρινθο, Αχαΐα και Αρκαδία. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου από την Πελοπόννησο, την Μακεδονία και την Κρήτη».

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Ντισπυράκης, πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, «oι αγρότες στο νησί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κινητοποίηση. Έχουμε «οργώσει» όλους τους νομούς της Κρήτης και έχουμε συμφωνήσει με τα εργατικά κέντρα και τους εμπορικούς συλλόγους όλης της Κρήτης για να έρθουν μαζί μας στην Αθήνα. Επίσης και οι δήμοι στο νησί θα κλείσουν και θα έρθουν οι εργαζόμενοι στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν. Από την μέχρι στιγμής εικόνα αναμένεται να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και πάνω από 20 Αγροτικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, από την Φλώρινα μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη».
Δηλώσεις στον ΑγροΤύπο παραχώρησε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα κ. Χρήστος Αναγνωστάκος: «από την πλευρά μας προετοιμαζόμαστε για την Αθήνα και γι' αυτό θα πραγματοποιήσουμε συνέλευση στις 2 Μαρτίου για το συλλαλητήριο αλλά και τους δασικούς χάρτες. Θα υπάρχουν αγροτικοί σύλλογοι από Τρίπολη, Λακωνία, Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα και περιμένουμε να πληροφορηθούμε αν θα συμμετάσχουν και συνάδελφοι από την Ηλεία. Αυτή τη στιγμή διεκδικούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου για τους αγρότες, ήδη το υφιστάμενο καθεστώς, μαζί και με αυτό των ασφαλιστικών εισφορών είναι δυσβάσταχτο. Το καλοκαίρι θα μπουν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές και οι αγρότες θέλουν να επιζήσουν προσφέροντας και όχι κλέβοντας. Πιστεύουμε ότι τα ασφαλιστήρια που ήρθαν με τις εκκαθαρίσεις του 2015 αποτύπωναν μια συγκυριακή εικόνα και ότι το ερχόμενο διάστημα θα αυξηθούν πάρα πολύ».
Όπως επισημαίνουν οι αγρότες τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν τους παραγωγούς, τους εργαζομένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και ότι «έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινά με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων (που αφορούν σε ασφαλιστικό και φορολογικό) και που συνεπάγεται την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, θα εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα».

πηγη:www.agrotypos.gr