Συνεχώς πέφτει το ΙΡΙΣ αδυνατούν οι αγρότες να δουν τις ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

08-02-2017
 Συνεχώς πέφτει το ΙΡΙΣ αδυνατούν οι αγρότες να δουν τις ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
Προβλήματα σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν οι αγρότες οι οποίοι προσπαθούν να ενημερωθούν για τις πληρωμές ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ
. Όπως καταγγέλλουν πολλοί παραγωγοί στον ΑγροΤύπο, αν και βάζουν τους σωστούς κωδικούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα για να δουν τις πληρωμές που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για όλα τα καθεστώτα και μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. «Ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό τα προβλήματα θα αποκατασταθούν πλήρως», τόνισαν. Η βάση δεδομένων ΙΡΙΣ είναι καινούργια - έχει ξεκινήσει από τα μέσα του 2016 - και λόγω των καθημερινών αναβαθμίσεων και της προσπάθειας να συνδεθεί με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, πολλές φορές μπλοκάρει και πέφτει το σύστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν οι δικαιούχοι στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρέλαβε το σύστημα ΙΡΙΣ στις 31/12/2015 και στην αρχή το λειτουργούσε πιλοτικά. Από τότε όμως που ξεκίνησε να λειτουργεί online η εφαρμογή άρχισαν και τα προβλήματα πρόσβασης.
Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: O κάθε παραγωγός με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί στο TAXISnet μπαίνει στο σύστημα ΙΡΙΣ και μπορεί να πληροφορηθεί τις πληρωμές ενισχύσεων που τον αφορούν.
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην πλατφόρμα.
Το σύστημα ΙΡΙΣ αντικατέστησε το παλιότερο που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια και με το οποίο ο δικαιούχος, αφού έμπαινε στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην συνέχεια έπρεπε να γράψει το ΑΦΜ του ή τα τέσσερα τελευταία ψηφία της ταυτότητας ή τον αριθμό ΑΜΚΑ για να δει τις ενισχύσεις που τον αφορούν.

πηγη:www.agrotypos.gr