Δασμούς 130% στα ρωσικά σιτηρά επιβάλλει η Άγκυρα

27/03/2017

Ύστερα από το εμπάργκο της 15ης Μαρτίου ανακοινώθηκε στους Ρώσους το ύψος των δασμών
Η Τουρκία ύστερα από το εμπάργκο που είχε ανακοινώσει απρόσμενα στις εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία στις 15 Μαρτίου, ενημέρωσε επίσημα το ρωσικό Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας,
για το ύψος των δασμών, επιβάλλοντας δασμούς της τάξεως του 130% στις εισαγωγές σιτηρών και αραβοσίτου και 36% στο ηλιέλαιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ισβέστια», η οποία επικαλείται πηγές του ρωσικού υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας, επισημαίνεται ότι εκτός από τους δασμούς που επιβάλλονται στις εισαγωγές σιτηρών, ή άλλων προϊόντων επιβάλλονται και άλλοι περιορισμοί. Για παράδειγμα εκτός από τους δασμούς της τάξεως του 36% που επιβάλλονται στις εισαγωγές ρωσικού ηλιέλαιου, έχουν επιβληθεί και έξοδα τελωνείου, τα οποία όσον αφορά το συγκεκριμένο είδος ανέρχονται στα 1500 δολάρια ανά τόνο. Πηγές του ρωσικού υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας, αναφερόμενες στο μέτρο αυτό, δήλωσαν ότι «είναι παράλογο τη στιγμή που η τιμή του ενός τόνου ανέρχεται στα 800 δολάρια».
Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ, το τουρκικό Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικών Υποθέσεων, απέφυγε να σχολιάσει τα εν λόγω μέτρα δηλώνοντας ότι «δεν προτίθεται να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για τα περαιτέρω σχέδια του υπουργείου».
Agronews 
(Πηγή: euro2day.gr)
πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.