Μέχρι 30 Ιουνίου η υποβολή φορολογικής δήλωσης αγροτών, έως έξι δόσεις η πληρωμή φόρου

18-04-2017

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αγροτών και γενικά των φυσικών προσώπων καθιερώνεται η 30η Ιουνίου αντί της 30η Απριλίου που ίσχυε, βάσει σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες. Στην ίδια τροπολογία αναφέρεται ακόμη ότι η καταβολή του φόρου γίνεται σε έξι, κατ' ανώτατο όριο, ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου:
1.α. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθ. 67 του ν.4172/2013 (Α' 167) αντικαθίσταται, ως εξής:
«Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 30η Ιουνίου του αμέσως επόμενου φορολογικού έτους»
β. Η διάταξη της προηγούμενης περίπτωσης ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτώνται και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και μετά.
2. α. Τα δυο τελευταία εδάφια της παρ. 3 του άρθ. 68 του ν.4172/2013 αντικαθίστανται, ως εξής:
«Η καταβολή του φόρου γίνεται σε έξι (6), κατ' ανώτατο όριο, ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών. Για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση η καταβολή του φόρου γίνεται εφάπαξ και όχι αργότερα από την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την υποβολή της δήλωσης.»
β. Οι διατάξεις της προηγούμενης περίπτωσης ισχύουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2016 και μετά.

πηγη:www.agrotypos.gr