Καταστροφική χαλαζόπτωση σε περιοχές των Σερρών


09.05.2017 

Καταστροφική χαλαζόπτωση σε περιοχές των Σερρών
Ολική ήταν η καταστροφή που προκάλεσε το απογευματινό μπουρίνι της Κυριακής 7 Μαΐου και η χαλαζόπτωση σε μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας κερασιάς στην περιοχή Γαζώρου στο Δήμο Ν.Ζίχνης Σερρών, ενώ από τη μανία του φυσικού φαινομένου δεν ξέφυγαν και καλλιέργειες κερασιού στην Αναστασιά και Άγιο Χριστόφορο στον ίδιο Δήμο, όπως και εκτάσεις με καπνοσπορεία και βαμβάκι.
Σήμερα αναμένεται ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ με γεωπόνο του Οργανισμού για την καταγραφή και αποτίμηση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά το χαλάζι αποτελείωσε στην κυριολεξία καλλιέργειες σιτηρών όπου η παρατεταμένη ανομβρία είχε δώσει το πρώτο χτύπημα. Παράλληλα υπήρξαν καταστροφές σε εκτάσεις με αμπέλια, καπνοσπορεία και κηπευτικά.

Στο Δήμο Εμμ. Παππά οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πεντάπολης, Εμμανουήλ Παπά, Μετάλλων, Ν.Σουλίου και Τούμπας.

Το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται να επισκεφθούν γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για καταγραφή και αποτίμηση της ζημιάς, ενώ γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε Σερρών βρέθηκαν από χθες το πρωί στις πληγείσες περιοχές.

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.