Σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από την βάση τους θα κινούνται οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές


09.08.2017 

Σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από την βάση τους θα κινούνται οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές
Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ), οχήματα ιδιοκτητών αυτοπροωθούμενων θεριζοαλωνιστικών μηχανών, που χρησιμοποιούνται ή μισθώνονται χωρίς οδηγό από γεωργικές επιχειρήσεις, για μεταφορά εμπορευμάτων στο πλαίσιο της οικείας επιχειρηματικής δραστηριότητας, θα κινούνται σε ακτίνα έως 100 χιλιομέτρων από την εκάστοτε βάση δραστηριοποίησης της θεριζοαλωνιστικής μηχανής.
Για την απόδειξη της πλήρωσης της προϋπόθεσης κυκλοφορίας σε ακτίνα έως 100 χιλιομέτρων, οι ιδιοκτήτες των ΦΙΧ οχημάτων δηλώνουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) και στις κατά τόπον υπηρεσίες της Τροχαίας:
α) την περίοδο κυκλοφορίας του οχήματος, η οποία δε μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες και ταυτίζεται με την περίοδο συγκομιδής, την εκάστοτε ακτίνα κυκλοφορίας των ΦΙΧ οχημάτων ιδιοκτητών αυτοπροωθούμενων θεριζοαλωνιστικών μηχανών, τη βάση δραστηριοποίησης της επιχείρησης και τη χρονική διάρκεια της κάθε δραστηριοποίησης, και,
β) το πρόγραμμα αναχώρησης και άφιξης των ΦΙΧ οχημάτων ιδιοκτησίας τους βάσει των ημερών εργασίας της θεριζοαλωνιστικής μηχανής.
 
Οι ανωτέρω δηλώσεις πρέπει να υποβάλλονται τρεις εργάσιμες ημέρες προ της έναρξης της κάθε εργασίας της επιχείρησης.
 
Τα παραπάνω αναφέρονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2732/Β/4.8.2017, και τροποποιεί την υπ’ αριθμ. Φ450/23759/1220/24.5.2016 (Β΄ 1740) απόφασης της Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα «Εξαιρέσεις από τα άρθρα 5 έως 9 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 561/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μεταφορών που διενεργούνται με συγκεκριμένα οχήματα.
 
Στέφανος Παπαπολυμέρου
papapolimerou@paseges.gr
πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.