Ξεκολλάει το σκληρό σιτάρι από τα χαµηλά µε την πώληση προς 254 ευρώ στην Αλγερία

 06/11/2017

Το έναυσµα να ξεκολλήσει από τα χαµηλά το σκληρό σιτάρι ήρθε να δώσει η πρόσφατη αγορά από την Αλγερία στα 296 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους, τιµή που ισοδυναµεί µε 254 ευρώ ο τόνος.

Με δεδοµένο ότι τα σιτάρια αυτά θα πρέπει να παραδοθούν έως τέλος του έτους, προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους εµπόρους, ωστόσο σύντοµα αναµένεται να εκφράσουν τις προθέσεις τους. Κοµβικό σηµείο για το ελληνικό σιτάρι θα αποτελέσουν, σύµφωνα µε τους αναλυτές, τα 220 ευρώ ο τόνος FOB, στα οποία θα υπάρξει µεγάλη διάθεση πώλησης.

Για την ώρα στην τοπική αγορά οι τιµές παραγωγού κυµαίνονται στα 19 λεπτά για τα ποιοτικά σιτάρια, ενώ η εταιρεία Χ. Παυλίδης στο Κρόκιο δίνει και φέτος ελάχιστη εγγυηµένη τιµή 20 λεπτά για τα συµβόλαια σκληρού σίτου ποικιλίας svevo, που «τρέχει» για λογαριασµό της Barilla. Τόνο στην αγορά αναµένεται να δώσει και ο διαγωνισµός για πώληση 2.350 τόνων σκληρού εσοδείας 2017, που προκηρύσσει ο συνεταιρισµός Βόλου, µε προσφορές να υποβάλλονται έως 10 Νοεµβρίου.

πηγη:www.agronews.gr