Χωρίς τέλος πιστοποίησης τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα

 28/03/2018

Agronews 
Χωρίς την πληρωμή του παραβόλου των 300 ευρώ και με λιγότερα δικαιολογητικά θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αναγνώρισή τους ως Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα οι ενδιαφερόμενοι.


Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνόδου των Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων που πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στην οποία και οι ειπώθηκε ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη λήψη του σήματος πιστοποίησης των αγροκτημάτων τους.
Όπως εξήγησε εκ μέρους του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο Φάνης Γεωργόπουλος, με αφορμή την ΚΥΑ που αφορά τα πολυλειτουργικά και τις τροποποιήσεις, στις οποίες προέβη το υπουργείο, η απόκτηση σήματος δεν θα συνοδεύεται πλέον από την καταβολή τέλους 300 ευρώ, ενώ η διαδικασία πιστοποίησης θα περιλαμβάνει λιγότερα δικαιολογητικά.
Τα Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα έχουν δημιουργηθεί από πολιτικές του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (προγράμματα LEADER, ΟΠΑΑΧ, Αγροτουρισμός κ.λπ.) ενώ η λειτουργία τους και η πιστοποίησή τους κωδικοποιείται με την ΚΥΑ 543/34450 (ΦΕΚ Β’ 1145/03-04-2017) του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Όπως μάλιστα σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΕ), Νίκος Φραντζεσκάκης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο προϊόν «το Ελληνικό Αγρόκτημα», και έτσι να αναδειχτεί ένα νέο Μοντέλο Επιχειρηματικής Γεωργίας, με ευεργετικές ωφέλειες στις τοπικές οικονομίες.

πηγη:www.agronews.gr