Μπλόκο από αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου στο τελωνείο των Κήπων. Συζητούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

28-11-2014

Μπλόκο από αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου στο τελωνείο των Κήπων. Συζητούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων Με περισσότερα από 100 τρακτέρ και δεκάδες ΙΧ οχήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι από το νότιο τμήμα του νομού Έβρου, απέκλεισαν χθες, 27/11 το ρεύμα εξόδου της Εγνατίας Οδού στο Τελωνείο των Κήπων. Αυτό που τόνισαν οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι υπογράμμισαν πως θα παραμείνουν στο σημείο επ’ αόριστον,
είναι πως πλέον τίθεται γι αυτούς ζήτημα επιβίωσης. Ζητούν άμεσα λύσεις στα μείζονα προβλήματά τους, όπως τις πληρωμές ξκαι τα βοσκοτόπια και τονίζουν ότι αν δεν λάβουν απαντήσεις θα κλείσουν και τα υπόλοιπα τρία τωλωνεία του Έβρου (Ορμενίου, Καστανίων και Κυπρίνου). Μιλώντας με τον κ. Χρήστο Παρασχούδη, Πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός» που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις μας τόνισε:
«Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 27/11 κλείσαμε το τελωνείο στους Κήπους του Έβρου. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την κίνηση είναι τα προβλήματα με τα βοσκοτόπια, τα προβλήματα στις πληρωμές (Ενιαία Ενίσχυση και Εξισωτική Αποζημίωση), η καθυστέρηση στην πληρωμή των βιολογικών προγραμμάτων, οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από τις ασθένειες του καταρροϊκού πυρετού και της ευλογιάς. Στην κινητοποίηση χθες συμμετείχαν και αγρότες. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν πάρα πολύ μεγάλος. Μόνο τα τρακτέρ έφθαναν χθες τα 150».
Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα συνεδριάσουμε ώστε να λάβουμε απόφαση αν θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις ενώ αν δεν λάβουμε κάποιες απαντήσεις για τα θέματα που μας απασχολούν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αποκλείσουμε και τα άλλα 3 τελωνεία του Έβρου (Ορμενίου, Καστανίων και Κυπρίνου).

πηγη:www.agrotypos.gr