Έρχονται Ρώσοι στη χώρα μας για ελέγχους σε μονάδες μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων

26/3/2015

Έρχονται Ρώσοι στη χώρα μας για ελέγχους σε μονάδες μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων Ελέγχους μονάδων μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων αναμένεται να ξεκινήσουν στις 6 Απριλίου ειδικοί επιθεωρητές της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας (Rosselkhoznadzor), σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επανέναρξη των εξαγωγών τους στη Ρωσία, μετά την άρση των ρωσικών αντιμέτρων στις κυρώσεις της Ε.Ε. όταν αυτή αποφασιστεί.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και είχε συνομιλίες με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη.

«Θα διεξαχθεί έλεγχος σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν προηγουμένως ελεγχθεί, ως προς τη συμμόρφωση τους με τη νομοθεσία της Ρωσίας και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Όσον αφορά εκείνους που ελέγχθηκαν στο παρελθόν, θα δούμε τα αποτελέσματα, τα οποία θα μας δείξουν το κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Αλεξέενκο.

Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την Ελλάδα και θα επεκταθούν στην Κύπρο, ενώ παράλληλα έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και στην Ουγγαρία.

Ως προς την προετοιμασία της άρσης των ρωσικών απαγορεύσεων εισαγωγής φυτικών προϊόντων, κατά τον κ. Αλεξέενκο, αυτές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με την εγγύηση των εθνικών υπηρεσιών Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 8 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, κατά την οποία θα συζητηθούν και τρόποι άρσης του ρώσικου εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

πηγη:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.