Να τρέξει η επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών ζητά ο Σκιαδάς

22/04/2015

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Κώστας Σκιαδάς.Μπίκας Αλέξανδρος
Να επισπεύσει την έκδοση σχετικής εγκυκλίου για να διευκολυνθούν οι αγρότες ζητά από τη Σαββαῒδου ο Σκιαδάς.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Κώστας Σκιαδάς.
Eκκίνηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών του Ειδικού Καθεστώτος,
ζητά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Κώστας Σκιαδάς, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.
Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Σκιαδάς στην επιστολή του, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση φέτος δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών και όλες οι Δ.Ο.Υ. της χώρας αδυνατούν να υποδεχθούν τους φακέλους των προβλεπόμενων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους αγρότες.
Όπως τονίζει ο Ά Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα προηγούμενα έτη οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι υπέβαλλαν μέσω των συνεταιριστικών τους οργανώσεων τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ στις οικείες Δ.Ο.Υ. με τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία από τις αρχές Απριλίου κάθε έτους και στη συνέχεια καταβάλλονταν τα αντίστοιχα ποσά επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους, σε πολύ σύντομο χρόνο.
Επίσης, ενημερώνει τη Γενική Γραμματέα, όπως έχουν επισημάνει στην ΠΑΣΕΓΕΣ αγρότες – μέλη από ολόκληρη τη χώρα, τους διακατέχει εύλογη ανησυχία τόσο για τη χρονική καθυστέρηση έναρξης των προβλεπόμενων διαδικασιών, όσον και για τον τελικό χειρισμό του θέματος από πλευράς Κυβέρνησης.
Καταλήγοντας ο κ. Σκιαδάς αναφέρει πως, δεδομένης αφενός της απoεπένδυσης και υποχρηματοδότησης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας και αφετέρου της αδυναμίας των αγροτών να ανταποκριθούν στα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα στην παρούσα χρονική περίοδο που ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος, ζητά από την κα Σαββαῒδου να επισπεύσει την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ούτως ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στις οικείες Δ.Ο.Υ.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ
Μέλος Ομάδας Διαβούλευσης για την Πρόληψη
& Αντιμετώπιση Προβλημάτων σε Φορολογικά
Καί Τελωνειακά Θέματα
Εκπρόσωπος ΠΑΣΕΓΕΣ

Προς
Κυρία Κατερίνα Σαββαῒδου
Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
Καρ. Σερβίας 10,
10184 Αθήνα
Email : ggde@mofadm.gr                                21-4-2015
Κυρία  Γενικέ,
Σχετικά με το θέμα της εκκίνησης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών του Ειδικού Καθεστώτος, σας επισημαίνουμε ότι παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση εφέτος δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών και όλες οι Δ.Ο.Υ. της χώρας αδυνατούν να υποδεχθούν τους φακέλους των προβλεπόμενων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους αγρότες.
Τα προηγούμενα έτη οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι υπέβαλλαν μέσω των συνεταιριστικών τους οργανώσεων τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ στις οικείες Δ.Ο.Υ. με τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία από τις αρχές Απριλίου κάθε έτους και στη συνέχεια καταβάλλονταν τα αντίστοιχα ποσά επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους, σε πολύ σύντομο χρόνο.
Σας ενημερώνουμε ότι όπως μας επισημαίνουν αγρότες – μέλη μας από ολόκληρη τη χώρα, τους διακατέχει εύλογη ανησυχία τόσον για την χρονική καθυστέρηση έναρξης των προβλεπόμενων διαδικασιών, όσον και για τον τελικό χειρισμό τού θέματος από πλευράς Κυβέρνησης.
Δεδομένης αφενός της απoεπένδυσης και υποχρηματοδότησης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας και αφ’ ετέρου της αδυναμίας των αγροτών ν’ ανταποκριθούν στα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα στην παρούσα χρονική περίοδο που ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος, σας ζητούμε να επισπεύσετε την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ούτως ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στις οικείες Δ.Ο.Υ.
                                                       Μετά τιμής
                                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ
                                      Α. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΑΣΕΓΕΣ

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.