Φόρος 33% σε ενοίκια από βοσκήσιμες γαίες που ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ

13/05/2015 

Οι υψηλοί φόροι θα στρέψουν τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν συμβολικά τιμήματα για ενοικίαση γης και βοσκότοπωνΜπίκας Αλέξανδρος
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να φορολογηθούν ακόμη και με 33% για εισοδήματα από ενοίκια βοσκήσιμων γαιών, βρίσκονται ιδιοκτήτες γης. Η συγκεκριμένη επιβάρυνση αφορά, βέβαια, εισοδήματα από ενοίκια που ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ, καθώς μέχρι του ποσού αυτού, τα ενοίκια φορολογούνται με συντελεστή 11%.
Οι υψηλοί φόροι θα στρέψουν τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν συμβολικά τιμήματα για ενοικίαση γης και βοσκότοπων
Η επιβάρυνση αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι  διστάζουν να τους παραχωρήσουν για τις ανάγκες κάλυψης των αναγκών κτηνοτρόφων, επισημάνθηκε σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία αναφέρεται στο θέμα στην ιστοσελίδα της.
Οι επιβαρύνσεις αυτές, να σημειωθεί, ότι προβλέπονται σε παλαιότερη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Άλλη μια προέκταση «βλέπει» η ΠΑΣΕΓΕΣ από το ζήτημα και στο θέμα του ΟΣΔΕ και τονίζει πως «δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στην φετινή ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυση – τα οποία πρόκειται να ισχύσουν έως το 2020- για τον κτηνοτροφικό κλάδο, ο οποίος ήδη κινδυνεύει από την ανεπάρκεια των δημόσιων βοσκοτόπων λόγω της ελλιπούς χαρτογράφησης και θεσμοθέτησής τους».

πηγη:www.agronews.gr