Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αντικατάσταση κυψελών και στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας

2/3/2016

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αντικατάσταση κυψελών και στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας Ξεκίνησαν από την 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι και τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής για τα προγράμματα μελισσοκομίας του 2016, που αφορούν τη Δράση 3.1 Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (αντικατάσταση κυψελών)
και τη Δράση 3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειµένου να ενταχθούν στις δράσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκοµίας του νοµού τους απευθείας ή µέσω των Μελισσοκοµικών Συνεταιρισµών της περιοχής τους ή µέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονοµίας της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν:
∆ράση 3.1 Εξοπλισµός για τη διευκόλυνση των µετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών):
∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν τα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα, κάτοχοι µελισσοκοµικής εκµετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι µελισσοκοµικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρηµένο) και προσκοµίσουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών µε ηµεροµηνία από 1/9/2015 έως την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης συµµετοχής στη δράση, δηλ. την 30/4/2016. Ενισχύεται η αντικατάσταση ποσοστού έως 10% του αριθµού των κυψελών που είναι δηλωµένες στο µελισσοκοµικό βιβλιάριο.
∆ράση 3.2 Οικονοµική στήριξη της νοµαδικής µελισσοκοµίας:
∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν οι «επαγγελµατίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ εφόσον είναι κάτοχοι µελισσοκοµικής εκµετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών µελισσοσµηνών, είναι κάτοχοι µελισσοκοµικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρηµένο), και µετακινούν τουλάχιστον 80 µελισσοσµήνη.

πηγη:www.agrotypos.gr