Καταβλήθηκε και η εξισωτική για το Αιγαίο, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

 27/4/2016

Καταβλήθηκε και η εξισωτική για το Αιγαίο, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του Οργανισμού προς τους δικαιούχους παραγωγούς.
Η είδηση είναι ότι μεταξύ των ποσών που καταβλήθηκαν βρίσκεται και η εξισωτική αποζημίωση ύψους 9,3 εκατ. ευρώ που αφορά τους παραγωγούς του Αιγαίου. Την ανωτέρω εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει και ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα, με την οποία πιστώθηκαν από χθες (26/4) 9.288.645 ευρώ σε 5.291 δικαιούχους. Πέραν αυτού η ανακοίνωση αναφέρει τις πληρωμές που πραγματοποίησε ο Οργανισμός από την Μ. Δευτέρα, για τις οποίες πρώτος ο ΑγροΤύπος είχε ενημερώσει και αναλύονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους σε: Υπόλοιπο Βασικής Ενίσχυσης 2015: 162,7 εκατ. ευρώ και Πράσινη Ενίσχυση: 551 εκατ. ευρώ.
Η σχετική ανακοίωνση του ΥπΑΑΤ έχει ως εξής:
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Μεγάλη Δευτέρα έως σήμερα έχουν πληρωθεί σε δικαιούχους αγρότες και αλιείς της χώρας συνολικά περί τα 726,3 εκατ. Ευρώ.

Ειδικότερα:
  • Υπόλοιπο Βασικής Ενίσχυσης 2015: 162,7 εκατ. Ευρώ
  • Πράσινη Ενίσχυση: 551 εκατ. Ευρώ
  • Μέτρα ενίσχυσης της αγοράς (οπωροκηπευτικά, νησιά Αιγαίου, προώθηση προϊόντων κ.λπ.): 1,8 εκατ. Ευρώ
  • Εξισωτική Αποζημίωση: 9,3 εκατ. Ευρώ
  • Αλιεία (ΕΤΑ 2007 – 2013): 1,5 εκατ. Ευρώ
Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει: «Όπως είχαμε υποσχεθεί, περίπου 620.000 αγρότες έλαβαν πριν το Πάσχα τις ενισχύσεις που δικαιούνται, οι οποίες ξεπερνούν, συνολικά, τα 726 εκατ. Ευρώ. Είναι μια μεγάλη ανάσα ρευστότητας που δίνεται στην ελληνική επαρχία και είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνουμε ώστε οι πληρωμές να γίνονται έγκαιρα, αλλά ταυτόχρονα με τρόπο νοικοκυρεμένο και ασφαλή, ώστε η χώρα να αποφεύγει τους κινδύνους προστίμων και καταλογισμών που ήταν συχνό φαινόμενο στο παρελθόν».
Δείτε εδώ τον πίνακα με τις πληρωμές που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Τρίτη 26 Απριλίου

πηγη:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.