Οδηγίες για πληρωμές παλαιών σχεδίων βελτίωσης και προγραμμάτων μεταποίησης

30.06.2016 


Οδηγίες για πληρωμές παλαιών σχεδίων βελτίωσης και προγραμμάτων μεταποίησης Μεταφορά κονδυλίων για την πληρωμή στα παλαιά Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121) και Μεταποίηση (Μέτρο 123Α), οι πιστώσεις των οποίων πέρασαν ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Με δύο εγκυκλίους του ΟΠΕΚΕΠΕ καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής και παρέχονται οι σχετικές οδηγίες.

Για την έγκριση δαπανών πράξεων για συγχρηματοδότηση τους από το Π.Α.Α. 2014-2020 στο πλαίσιο των ανειλημμένων υποχρεώσεων του Μ 4.2.1, ο δικαιούχος υποβάλλει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, στα όρια της οποίας υλοποιείται η επένδυση, αίτημα πληρωμής (Έντυπα Ε_1) ή προκαταβολής (Έντυπα Ε_2) με τα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται ότι πληρούνται οι χρηματοδοτικές προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ότι η πράξη εκτελέστηκε σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη (αρχική ή τροποποιημένη).

Για περισσότερα:

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για τα Σχ. Βελτίωσης:

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για τα Προγράμματα Μεταποίησης:

πηγη:www.paseges.gr