Καλοκαιρινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη Βέροια οι αγρότες των 68 μπλόκων της Νίκαιας

11/7/2016

Καλοκαιρινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη Βέροια οι αγρότες των 68 μπλόκων της Νίκαιας Σε μπαράζ κινητοποιήσεων στο διάστημα 20 έως 30 Ιουλίου αποφάσισαν να προχωρήσουν στις κατά τόπους περιοχές τους οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των 68 μπλόκων της Νίκαιας στη Βέροια.
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), «αποφασίσαμε ένα δεκαήμερο δράσης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις στον ΕΛΓΑ, τα αυξημένα ασφάλιστρα του ΟΓΑ, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης ζητάμε να σφραγιστούν όλα τα ασφαλιστικά βιβλιάρια ΟΓΑ για να έχουν ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη».

«Ουσιαστικά», προσθέτει «θα προχωρήσουμε σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την χώρα (συγκεντρώσεις, καταλήψεις κ.α.). Στη συνέχεια αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση, τον Σεπτέμβριο, στην Λάρισα, όπου θα δούμε πως μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση».

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων αναφέρει τα εξής:
«Οι αγρότες έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους και εχθρούς μας, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευσή μας και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο μας, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους που ρουφούν το αίμα μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ αυξήθηκαν, ήδη, κατά 3% από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και θα ακολουθήσουν,απανωτές αυξήσεις στα επόμενα χρόνια, ώστε το 2022 οι εισφορές για την ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Αγροτική Εστία να φτάσουν στο 27,20% του εισοδήματος.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που δημιουργήθηκε μέσα στο καμίνι του αγώνα, καλεί όλους τους αγρότες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική επιφυλακή και εγρήγορση για να οργανώσουμε νέους μάχες, με στόχο ανατρέψουμε τα μέτρα και την πολιτική που μας καταστρέφει».

πηγη:www.agrotypos.gr