Το σκληρό δυναµώνει ξανά

  16/08/2016

Μύλος στη Θεσσαλία πλήρωσε τις τελευταίες ηµέρες και 19 λεπτά. Πιέζονται οικονοµικά οι παραγωγοί να κλείσουν κάποιες ποσότητες.Πανάγος Γιάννης 
Κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες µέρες στην αγορά σκληρού σίτου, µε κάποιες πράξεις να σηµατοδοτούν σαφή αντιστροφή της τάσης και κίνηση της αγοράς προς υψηλότερα επίπεδα
, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.
Μύλος στη Θεσσαλία πλήρωσε τις τελευταίες ηµέρες και 19 λεπτά. Πιέζονται οικονοµικά οι παραγωγοί να κλείσουν κάποιες ποσότητες.

Με δεδοµένο πάντως ότι οι αγορές από τους παραγωγούς είναι επιλεκτικές και αφορούν µόνο άριστης ποιότητας σιτάρια, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τιµές πάνω από τα 18 λεπτά και για συγκεκριµένο µύλο που πλήρωσε σε παραγωγό και 19 λεπτά.

Σηµειωτέον ότι οι επόµενες µέρες θα είναι καθοριστικές για τον δρόµο που θα πάρει η αγορά, καθώς αρκετοί είναι και οι παραγωγοί που πιέζονται οικονοµικά για να κλείσουν µέρος ή το σύνολο της διαθέσιµης παραγωγής τους.

∆ιεθνώς πάντως δεν υπάρχει αξιόλογη εξέλιξη, µε την τιµή στη Μπολόνια να παραµένει στα 210 ευρώ ο τόνος. Χωρίς ιδιαίτερα σκαµπανεβάσµατα πέρασε και η εκτίµηση για µεγάλη µείωση (30%) της παραγωγής στη Γαλλία.   
 
πηγη:www.agronews.gr