Άνοδο κατά 5 ευρώ ο τόνος έξω για το σκληρό σιτάρι

24/10/2016

Γιαννακοπούλου Φανή
Μέσα σε µια µέρα από την Τετάρτη 19 έως την Πέµπτη 20 Οκτωβρίου σηµείωσε µια αύξηση κατά 5 ευρώ ο τόνος το σκληρό σιτάρι τόσο στην ιταλική όσο και στη γαλλική αγορά, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία για 3η συνεχή εβδοµάδα,
σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Πιο αναλυτικά, στο χρηµατιστήριο της Μπολόνια το σκληρό σιτάρι βρέθηκε στα 223 ευρώ ο τόνος από τα 218 ευρώ ο τόνος. Πρόκειται για µια άνοδο της τάξης του 2,3%.
Όσον αφορά στη γαλλική αγορά, και εδώ η άνοδος των τιµών για το σκληρό σιτάρι άγγιξε τα 5 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα, από τα 250 ευρώ ο τόνος (παράδοση σε γαλλικό λιµάνι) πήγε στα 255 ευρώ ο τόνος.
«Υπάρχει κινητικότητα και στην ελληνική αγορά. Γίνονται πράξεις ακόµα και πάνω από τα 20 λεπτά το κιλό, όµως είναι λίγες και µεµονωµένες. Βέβαια, µόνο το ποιοτικό σκληρό σιτάρι βλέπει άνοδο», σηµειώνει στο Agronews ο πρόεδρος του Α.Σ. Νίκαιας «Ο Προµηθέας», Αντ. Ρεντζιάς.
Ωστόσο, παραγωγοί και αναλυτές τηρούν ακόµα στάση αναµονής µιας και περιµένουν να δούµε τι γίνεται και µε την παραγωγή του Καναδά, που επηρεάζει σε µεγάλο βαθµό την πορεία της διεθνούς αγοράς.
«Ελπίζουµε να διορθώσει ο Καναδάς για να κρατηθούµε εµείς ψηλά», καταλήγει ο πρόεδρος του Α.Σ. Νίκαιας «Ο Προµηθέας».

πηγη:www.agronews.gr