Μπλόκα αγροτών σε όλη την Ελλάδα

24-01-2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:30
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα,, με τα μπλόκα να αποκλείουν διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.
Σημειωτέον πως το Σάββατο, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν απευθύνει πρόσκληση προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων, προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους.
Περισσότερα από 6.500 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Eγνατίας και της εθνικής οδού στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να έχουν στήσει συνολικά 12 μπλόκα στην περιοχή. Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων έδειξαν έμπρακτα σε πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλοι επαγγελματικοί φορείς.
Από την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου στα αγροτικά μπλόκα θα βρίσκονται και φορτηγατζήδες και νταλικιέρηδες, ενώ τα εμπορικά καταστήματα σε διάφορους νομούς των προαναφερόμενων περιοχών, εξετάζουν να κατεβάσουν τα ρολά την ημέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 28/1, ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης Agrotica.
Με το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα να έχει σύρει τον χορό των κινητοποιήσεων από τις 15 Ιανουαρίου 2016, πέντε ημέρες αργότερα ξεκίνησαν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους και αυτοί που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, ενώ όπως προκύπτει από τις αποστολές του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα μπλόκα, "πολλά στήθηκαν αυθόρμητα και άμεσα, χωρίς να χρειαστεί συντονισμός και γενικές συνελεύσεις και χωρίς να βρίσκονται κάτω από τη σκέπη κάποιας από τις δυνάμεις που έχουν αναδειχθεί".
 
αγροτικο μπλοκο2

Το Σάββατο στα Τέμπη καθορίζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, την τελευταία που πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς στα οδοστρώματα και αύριο στη μεγάλη συνάντηση που οργανώνεται στα Τέμπη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα της χώρας, φαίνεται ότι "θα αποφασιστεί το επ’ αόριστον κλείσιμο των δρόμων", όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διάφοροι αγροτοσυνδικαλιστές από διαφορετικά μπλόκα.
Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, αγροτοσυνδικαλιστές επισήμαναν ότι "οι δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μας καθησύχασαν, αλλά μας εξαγρίωσαν ακόμα παραπάνω και πλέον οι κινητοποιήσεις μας θα φτάσουν μέχρι το τέλος". Με ποιηματάκια "θέλουνε να τους πληρώνουμε ευρωπαϊκά και να μας πληρώνουν τριτοκοσμικά", αλλά και με συνθήματα, όπως "λέμε ναι στο σύμφωνο επιβίωσης" και "μην μας στερείτε την ελπίδα", "μην ερημώνετε την ύπαιθρο", οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα δεν προτίθενται να φύγουν από τα μπλόκα, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και ασφαλιστικό, όπως οι ίδιοι υπογράμμισαν.
Μάλιστα, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σάββατο από τις 12 μ στα Τέμπη, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. 
Τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα
Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1500 τρακτέρ, ενώ το μπλόκο ενδυναμώνεται διαρκώς και ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Σερρών και επιδόθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στα γραφεία βουλευτών του Σύριζα.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.
Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Σήμερα έγινε και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας.
Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πεστριτσίου.
Στον Νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το σημείο που θα ενωθούν. Σήμερα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά - Έδεσσα στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβια στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών - Έδεσσας.
Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα, είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένα στο τι μέλει γενέσθαι σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και κλείνουν συμβολικά το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για όχι περισσότερο από δύο ώρες.
Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ και λίγο πιο κάτω στον κόμβο της Κουλούρας, έχει στηθεί δύναμη άνω των 750 τρακτέρ.
Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθε και ο νομός Χαλκιδικής, έχοντας παρατάξει 200 τρακτέρ -μέχρι στιγμής- στον κόμβο των Νέων Μουδανίων. Σήμερα πραγματοποιήθηκε και συμβολικός αποκλεισμός μισής ώρας.
 
αγροτικο μπλοκο3

Πάνω από 2.000 αγρότες στην ΠΑΘΕ
Σε ευρεία σύσκεψη καλούν τους φορείς της Θεσσαλίας την Κυριακή στις 12 οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσέλευση τρακτέρ στην περιοχή - οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει πλέον τις δυο χιλιάδες - με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο, τόσο επί της ΠΑΘΕ οπού έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά, αλλά πλέον και στον παράδρομο, όπου επίσης έχουν παραταχθεί τρακτέρ προκειμένου να χωρέσουν όλα.
Για αυτό και η διακοπή της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει στην περιοχή και η κυκλοφορία για 30 χλμ περίπου, διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει υποδείξει από χθες η Αστυνομία.
Αγρότες έκλεισαν τον κόμβο της Κάτω Αχαΐας στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου
Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, απέκλεισαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα οι αγρότες που έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, ο αποκλεισμός είναι συμβολικός και θα διαρκέσει για περίπου μία ώρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.
 
αγροτικο μπλοκο4

Καθημερινά και επ' αόριστον ο ολιγόωρος αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τους αγρότες
Στο τελωνείο των Κήπων παραμένουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματα μετά τη λήξη το μεσημέρι της δίωρης διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς του τελωνείου επ’ αόριστον.
Απόφαση για επανάληψη και αύριο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12 έως τις 2.00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους.
Όσον αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος του νομού, διακόπτεται ανά διαστήματα από τα μπλόκα των αγροτών στην Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου καθώς και στον κόμβο Ριζίων Ορεστιάδας.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
 πηγη:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.