Μίνι ράλι ανόδου για το βαμβάκι δείχνουν τα διεθνή χρηματιστήρια

 03/02/2017 

Μίνι χρηµατιστηριακό ράλι καταγράφεται αυτές τις µέρες στο βαµβάκι, το οποίο βρέθηκε σε υψηλά 6µήνου πάνω από τα 75 σεντς ανά λίµπρα στις 23 Γενάρη, ενώ στις 2 Φλεβάρη ξεπέρασε ακόµα και τα 76 σεντς ανά λίµπρα
σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda.
Πρόκειται για υψηλά επίπεδα 2 ετών τα οποία φαίνεται να πυροδότησε η άνοδος της ζήτησης από την Κίνα, σύµφωνα σε άρθρο του πρακτορείου Bloomberg. Από την πλευρά της η γερµανική τράπεζα Commerzbank κάνει λόγο για «αγορές που έγιναν στα προθεσµιακά συµβόλαια του Μαρτίου που λήγουν».

Από την πλευρά τους οι Κινέζοι αγοραστές έχουν δεσµευτεί να αγοράσουν 5 φορές περισσότερο αµερικανικό βαµβάκι από την ίδια περίοδο πέρσι, σύµφωνα µε στοιχεία του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA). Τη φετινή εµπορική σεζόν συνολικά οι αµερικανικές εξαγωγές βάµβακος είναι αυξηµένες κατά 66% σε σύγκριση µε το ίδιο διάστηµα πέρσι µε βοήθεια και από το πιο αδύναµο δολάριο. «Φαίνεται ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από το βαµβάκι. Προβλέπουµε ότι θα συνεχιστεί αυτή η τάση τουλάχιστον µέχρι να διατεθούν στην αγορά εναλλακτικές προµήθειες. Για την ώρα το αµερικανικό βαµβάκι είναι το πλέον ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά», αναφέρει στο Bloomberg ο Άρλαν Σάντερµαν, ανώτερος οικονοµολόγος στη χρηµατιστηριακή εταιρεία INTL FCStone Financial Inc.

πηγη:www.agronews.gr