Πρώτο δεκαήμερο Μαΐου πληρώνει ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις του 2016, από μέσα καλοκαιριού θα ξεκινήσουν να πληρώνουν το 2017

27-04-2017

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται να πληρώσει ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις που θα αφορούν όμως ζημιές του 2016. Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2017 εκτιμάται από την διοίκηση του Οργανισμού ότι θα ξεκινήσουν να πληρώνονται από τα μέσα καλοκαιριού.


Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιος Ζανιάς, «επειδή η προηγούμενη πληρωμή ήταν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε πληρωμή στο τέλος του μήνα (όπως ήταν ο προγραμματισμός) αλλά να μαζέψουμε μεγαλύτερο αριθμό πορισμάτων και να πληρώσουμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Θα αφορούν ζημιές που είχαμε μέσα στο 2016.

Για τις ζημιές του 2016 σχεδιάζουμε μέσα στο καλοκαίρι (περίπου στις 30 Ιουνίου) να έχουμε ολοκληρώσει τις αποζημιώσεις. Θα γίνονταν γρηγορότερα οι πληρωμές αλλά είχαμε τα προβλήματα με τους εκτιμητές γεωπόνους.

Για τις ζημιές του 2017 αναμένεται να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις από τα μέσα του καλοκαιριού. Θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το 2016.

Αυτή την στιγμή το έκτακτο προσωπικό που έχουμε προσλάβει στον Οργανισμό βρίσκεται έξω στα χωράφια για τις εκτιμήσεις των ζημιών του περασμένου χειμώνα και των ανοιξιάτικων παγετών και χαλαζοπτώσεων. Η πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού μαζεύει τα πορίσματα των περσινών εκτιμήσεων».

πηγη:www.agrotypos.gr