Υποβλήθηκε φάκελος στην Ε.Ε. για επιδότηση των εμβολίων κατά του καταρροϊκού πυρετού

1/12/2014

Υποβλήθηκε φάκελος στην Ε.Ε. για επιδότηση των εμβολίων κατά του καταρροϊκού πυρετού Την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος εμβολιασμού στα αιγοπρόβατα κατά του καταρροϊκού πυρετού.
Η χώρα μας ζητάει την επιδότηση σε ποσοστό 75% του προγράμματος ενώ επίσης έχει υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση προγράμματος των κτηνιάτρων (αφού θα μπορούν να εμπλακούν και ιδιώτες κτηνίατροι) που θα κάνουν τα εμβόλια. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, αυτό το διάστημα ο καταρροϊκός πυρετός βρίσκεται σε ύφεση λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο οι απώλειες είναι μεγάλες.
Ειδικότερα, ο κ. Πεβερέτος αναφέρει στον ΑγροΤύπο: «Υπεβλήθη ο φάκελος για τον εμβολιασμό κατά του καταρροϊκού πυρετού. Το πρόγραμμα θα είναι πενταετές ενώ για την χώρα μας θα είναι επιδοτούμενο σε ποσοστό 75%. Επίσης, έχουμε κάνει αίτημα να επιδοτηθούν σε ποσοστό 50% οι κτηνίατροι που θα κάνουν τον εμβολιασμό. Άλλωστε εκτός από τους κτηνιάτρους των Περιφερειακών Ενοτήτων θα εμπλέκονται και ιδιώτες».
Και πρόσθεσε: «Στην Ισπανία επιδοτήθηκε το 100% του προγράμματος εμβολιασμού και 50% οι κτηνίατροι. Εν τω μεταξύ έχουν υποβάλει φακέλους για αντίστοιχα προγράμματα και η Ρουμανία και η Βουλγαρία αφού ο καταρροϊκός έχει εξαπλωθεί σε όλα τα Βαλκάνια. Εμβόλια για τον συγκεκριμένο τύπο καταρροϊκού πυρετού παρασκευάζει η Ισπανία και η Γαλλία».

πηγη:www.agrotypos.gr