Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ

 28/9/2015


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, αναφερόμενος στις αλλαγές στη φορολογία, δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ,
«διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα». Ακόμη, διέψευσε ότι υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.
«Εδώ υπάρχει ο εξής κίνδυνος, αν πάμε και επιβαρύνουμε φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις σε υπέρμετρο βαθμό τα 80 δισ. περίπου ληξιπρόθεσμα που έχουμε αυτή τη στιγμή θα τα δούμε να μεγαλώνουνε, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία, που ψηφίστηκε από την Βουλή, στις 14/8/2015». Είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
Για τις επιστροφές φόρων ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «αυτή τη στιγμή το ελληνικό δημόσιο χρωστάει 5 δις περίπου σε επιστροφές, πληρωμές προμηθευτών κλπ και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες χρωστάνε 80 δις στο ελληνικό δημόσιο, αυτό το πράγμα λογιστικά δεν στέκει πρέπει κάποια στιγμή να το συμψηφίσουμε και να δούμε τι κάνουμε. Υπάρχουν εδώ εισηγήσεις που έχουμε και επεξεργασίες για αυτό το θέμα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα τα βγάλουμε αυτά μετά από διάλογο με τους φορείς. Αυτό που είναι σαφές όμως είναι ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο λογικά, θα υπάρχει ρεαλισμός σε ότι κάνει το υπουργείο Οικονομικών και αποτελεσματικότητα».
Για τον ΦΠΑ γνωστοποίησε, ο κ. Αλεξιάδης ότι πιθανώς και σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με τον ΦΠΑ στα νησιά. «Πρέπει να οριστικοποιηθεί το τι θα γίνει σε σχέση με το ΦΠΑ στα νησιά και να βγει η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και οι επιχειρήσεις που θα πρέπει να τον εφαρμόσουν από την 1η του μήνα. Έχουμε ήδη καθυστερήσει λόγω της προεκλογικής περιόδου και δεν είναι ανοιχτή και η Βουλή, υπάρχουν κάποια νομοτεχνικά ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε, και θα υπάρχει σήμερα μάλλον αργά το απόγευμα ανακοίνωση σχετική με αυτό το ζήτημα» είπε. Σε ερώτηση για το ποια νησιά θα επιλεγούν στην πρώτη φάση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Θα επιλέξουμε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και νησιά που δεν είναι στα σύνορα της χώρας».

πηγη:www.agrotypos.gr