Πάνε πλατεία τα τρακτέρ ανήμερα του Αη Γιάννη

28/12/2015

Μπίκας Αλέξανδρος
Επιβεβληµένη θεωρείται από τους εκπροσώπους των αγροτών µια κοινή, τουλάχιστον ως προς την ηµεροµηνία εξόδου των τρακτέρ στην άσφαλτο, κάθοδος όλων των συντελεστών της παραγωγής και των συντονιστικών τους επιτροπών σε διαµαρτυρία από αρχές Ιανουαρίου.

Κλειδί η 7η Γενάρη με Λάρισα να συζητά, Μπούτα στους δρόμους

Κι αυτό γιατί η συµµετοχή στο µπλόκο Πλατύκαµπου στη Λάρισα στις 18 ∆εκεµβρίου, έπειτα από κάλεσµα των συνεταιριστών, απέδειξε περίτρανα ότι υπάρχει «ζεστή» πρόθεση από τους παραγωγούς, να κατέβουν στο δρόµο ενόψει της συζήτησης των νέων µέτρων που καταρρακώνουν τον κλάδο στη Βουλή από το νέο έτος.

Με αιχµή τα αιτήµατα που αφορούν στο κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό που καίνε, έβγαλαν 300 τρακτέρ στον κόµβο Πλατύκαµπου οι Λαρισαίοι. Αν και η κινητοποίηση είχε περισσότερο συµβολικό χαρακτήρα, εντούτοις έδειξε το δρόµο για δυναµική αντίδραση ενάντια στα προωθούµενα, αρχής γενοµένης από τη συζήτηση της 7ης Ιανουαρίου.

«Η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο, επιµένει στα µέτρα που µας εξοντώνουν και βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τοµέα», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, ενώ ο Χρήστος Σιδερόπουλος, πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους αγρότες για «µια, ενιαία ηµεροµηνία κινητοποίησης, από την οποία δεν επιτρέπεται να λείψει κανείς».

Εν τω µεταξύ, από τη συµµετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν ήδη για το Γενάρη θα εξαρτηθεί ο βαθµός κλιµάκωσης της δράσης των δυνάµεων που συσπειρώνουν Βαγγέλης Μπούτας και Ρίζος Μαρούδας στις Εθνικές Οδούς ανά την Ελλάδα.

Αυτό κατεδείχθη σε σύσκεψη την Τετάρτη 16 ∆εκεµβρίου  που πραγµατοποίησε η Ενωτική Οµοσπονδία στην Καρδίτσα, µε συµµετοχή αγροτικώνσυλλόγων, κατά την οποία αποφασίστηκε την επόµενη ηµέρα της µεγάλης γιορτής των Θεοφανείων, στις 7 Γενάρη, να συγκεντρωθούν τρακτέρ στις κεντρικές πλατείες όλων των χωριών στον κάµπο, µε σκοπό µετέπειτα να στηθούν µπλόκα.
 
πηγη:www.agronews.gr