Δεν απεντάσσονται όσοι δεν εισέπραξαν την πρώτη δόση των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά θα καθυστερήσουν να πληρωθούν

 13/1/2016

Δεν απεντάσσονται όσοι δεν εισέπραξαν την πρώτη δόση των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά θα καθυστερήσουν να πληρωθούν Ξεπεράστηκε ο κίνδυνος να απενταχθούν από το πρόγραμμα όσοι δικαιούχοι των Σχεδίων Βελτίωσης Μέτρο 121 «Εκσυγχρονισμός των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» δεν εισέπραξαν την πρώτη δόση μέχρι τις 31/12/2015.
Με ενημέρωση που έκανε η διαχειριστική αρχή αναφέρει ότι η Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως» με αποτέλεσμα όποιοι έχουν υποβάλλει αίτημα πληρωμής μέχρι το τέλος του 2015 θεωρείται ότι το έργο είναι σε εξέλιξη και θα πληρωθεί κανονικά.
Με τα νέα δεδομένα ο δικαιούχους θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι τις 31/12/2016. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, οι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν επειδή οι πιστώσεις που είχε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρώσει τα Σχέδια Βελτίωσης δεν έφτασαν.
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ενταγμένοι στο πρόγραμμα έχουν ολοκληρώσει ήδη το έργο και περιμένουν τα χρήματά τους. Τα κονδύλια δεν αναμένεται να δοθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2016, αφού θα χρειαστεί μια χρονοβόρα διαδικασία για να ξεκινήσει να εισπράττει χρήματα η χώρα μας από το νέο ΠΑΑ.
 
πηγη:www.agrotypos.gr