Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αγροτών - κυβέρνησης, ο λόγος στις συνελεύσεις των μπλόκων

 22/2/2016

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αγροτών - κυβέρνησης, ο λόγος στις συνελεύσεις των μπλόκων Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια και επεισοδιακή όπως εξελίχθηκε συνάντηση αγροτών - κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκρατημένος εμφανίστηκε στον ΑγροΤύπος με δηλώσεις του ο εκ των συντονιστών των Ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Δημητριάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε σε πολλά ζητήματα». Φειδωλός παρουσιάστηκε στις πρώτες του δηλώσεις και ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών κ. Βαγγέλης Παπαγιαννούλης, αναφέροντας ότι έγινε ουσιαστικός διάλογος με τον Πρωθυπουργό, κατά τον οποίο παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των αγροτών, αλλά και της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής,  προσθέτοντας επίσης ότι τον λόγο έχουν τα μπλόκα και οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις συνελεύσεις τους.
«Ναι μεν συζητήσαμε αλλά δεν συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Δημητριάδη στον ΑγροΤύπο. «Απο εκεί και πέρα περιμένουμε προτάσεις, ενώ υπήρξε μια κατά το ήμισυ θετική αναφορά για το αφορολόγητο», συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης παραπέμποντας σε επικείμενη ανακοίνωση που θα εκδώσει σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί το Συντονιστικό των μπλόκων της Πελοποννήσου.
Διαρκή διάλογο εντός του πλαισίου των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα στις 13 του περασμένου Ιουλίου και μόνιμη αντιπροσωπεία διαλόγου από πλευράς των αγροτών πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άμεσες λύσεις ζήτησαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που προσήλθαν, οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται δεν ικανοποιήθηκαν από τις κυβερνητικές προτάσεις, χωρίς φυσικά και να τις απορρίπτουν. Πάντως δεν φαίνεται να επετεύχθη η λεγόμενη αντιπροσωπευτικότητα όπως την είχε αναφέρει και ο Υπουργός ΥπΑΑΤ κ. Αποστόλου, καθώς σημαντικά συλλογικά όργανα δεν εκπροσωπήθηκαν, ενώ η πλειοψηφία των εκπροσώπων των μπλόκων της Ανατ. Μακεδονίας Θράκης και της Κρήτης εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την σημερινή συνάντηση. Ξεχωριστή συνάντηση ζήτησε επίσης η Νίκαια ωστόσο δεν διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα. Σε κάθε περίπτωση η αυριανή ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο της συνέχειας στο σήριαλ κυβέρνηση - αγρότες και το κατά πόσον υπήρξε έστω κάποιος κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών σε ορισμένα θέματα εξ όσων συζητήθηκαν σήμερα.

πηγη:www.agrotypos.gr