Μεγαλύτερες από ποτέ οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη

5/2/2016

Μεγαλύτερες από ποτέ οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη Για τις κινητοποιήσεις στο χθεσινό (4/2) μεγάλο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο μίλησαν στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της ομάδας Αμπελουργών Κρήτης,
κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης και ο Πρόεδρος της Ενωτικής Συνομποσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Σοφοκλής Τσουρουνάκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο χαρακτηρίζονται από όσους παρευρέθηκαν χθες ως μεγαλειώδεις, με τον κ. Ιερωνυμάκη να κάνει λόγο για περισσότερους από 30.000 αγρότες. Πολύ περισσότερος από ποτέ ήταν ο κόσμος και στα Χανιά σύμφωνα με τον κ. Τσουρουνάκη, ο οποίος διατελεί μέλος της ΠΑΣΥ, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή στην Νίκαια.

Hράκλειο

Περισσότερα από 2000 αγροτικά αυτοκίνητα και 200 τρακτερ έφτασαν από την πλευρά των Αρχανών του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της πομπής αρκεί να ειπωθεί ότι ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα είχαν μπει στην πόλη τα τελευταία βρίσκονταν ακόμα στις Αρχάνες.  Επιπλέον, χιλιάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τη Μεσαρά και μπήκαν στην πόλη. Η ουρά συνεχιζόταν στην παραλιακή λεωφόρο ενώ οχήματα έμπαιναν ακόμα στην πόλη έχοντας φρακάρει την λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι το μπλόκο στο ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου του Γιόφυρου, στο οποίο θα συμμετέχουν εκτός από αγρότες και κόσμος από άλλες επαγγελματικές ομάδες. «Ένα αγροτικό πλήθος 30.000 ατόμων κατέδειξε την ολική κάθοδο από τα χωριά Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσοι αγρότες στο Ηράκλειο», δήλωσε ο κ. Ιερωνυμάκης.
Σε ξεχωριστές κινητοποιήσεις προέβησαν οι αγρότες των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ στο Ηράκλειο βρέθηκαν αγρότες από το Λασίθι.
Χανιά
Για τις κινητοποιήσεις στα Χανιά μίλησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ενωτικής Συνομποσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Σοφοκλής Τσουρουνάκης. «Εμείς κατεβήκαμε στην πόλη των Χανίων για να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο και εν συνεχεία ήρθαμε στο μπλόκο που διατηρούμε στα μεγάλα Χωράφια. Πραγματοποιήσαμε χθες αποκλεισμό του δρόμου από τις 1.30 το μεσημέρι έως τις 3.30 και από τις 3.45  έως τις 5 το απόγευμα. Δεν μπορώ να εκτιμήσω τον αριθμό του κόσμου που βρέθηκε στο συλλαλητήριο, μπορώ να σας πω όμως ότι ήταν πολύς περισσότερος από άλλες φορές. Αναμένουμε την σύσκεψη της Νίκαιας την Κυριακή, όπως γνωρίζετε υπάρχει προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των μεγάλων μπλόκων. Αν και υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές το πρωτεύον είναι ο καθένας και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να αποσυρθούν τα μέτρα που απειλούν τον μικρό και μικρομεσαίο αγρότη. Καλύτερα λοιπόν να βρίσκεται ο καθένας στους δρόμους ακόμα και με διαφωνίες παρά στον καναπέ του σπιτιού του».

πηγη:www.agrotypos.gr