Χρονιά με πολλά προγράμματα και βαρύ φόρο το 2017

 21/12/2016


Με τις προσκλήσεις για τη Βιολογική Γεωργία και την Κατάρτιση των Νέων Γεωργών θα κλείσουν οι προκηρύξεις του 2016, ενώ µέσα στο Φλεβάρη αναµένεται η πρόσκληση για τα Σχέδια Βελτίωσης µε την πλειονότητα των γεωργοπεριβαλλοντικών Μέτρων να ακολουθούν πριν τον ερχόµενο Μάιο.
Αυτό είναι το χρονοδιάγραµµα προκηρύξεων που παρουσίασε η γενική γραµµατεία Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά τη 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραµµάτων στις 19 ∆εκεµβρίου.

Τα Σχέδια Βελτίωσης αναµένεται να προκηρυχθούν «πάνοπλα» καθώς εκτός από το Υποµέτρο που αφορά τα µηχανήµατα, µαζί θα εκδοθούν και οι προσκλήσεις για τις επενδύσεις για τα αρδευτικά και τις ΑΠΕ εφόσον τα σχετικά προαπαιτούµενα θα έχουν τακτοποιηθεί, σύµφωνα µε τους οµιλητές του Συνεδρίου.
Κατά την ηµερήσια διάταξη συζητήθηκε και η πρόταση υποβολή τροποποίησης των Προγραµµάτων στις ευρωπαϊκές αρχές, µέσα στην οποία θα συµπεριλαµβάνονται µεταξύ άλλων νέα λίστα προϊόντων στο πριµ βιολογικών (λαχανικά, ακτινίδια, ρόδια, ακρόδρυα, καπνός κλπ), ένα νέο µέτρο γεωργοπεριβαλλοντικών για τα βοσκοτόπια όπως και µέτρα στήριξης της επιχειρηµατικότητας στις λιγότερο ανεπτυγµένες περιοχές και σε νησιά. Ένα από αυτά τα «µέτρα στήριξης» θα είναι η ενίσχυση κατά 90% στα νέα Σχέδια Βελτίωσης.

πηγη:www.agronews.gr