ΥπΑΑΤ: Το θέμα με το πακέτο Χατζηγάκη βρίσκεται σε εξέλιξη, στις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο να επιστρέψουν τα χρήματα οι αγρότες

 22-9-2014


Από βουλευτής το 2009 είχα επισημάνει ότι τα μισά χρήματα του λεγόμενου «πακέτου Χατζηγάκη» υποστήριζα ότι τα μισά χρήματα θα έπρεπε να καταβληθούν το 2008.
Έγιναν λάθη και από την τότε κυβέρνηση αλλά και από την αντιπολίτευση. Αυτά τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Καρασμάνης. Πάντως επισήμανε ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη. «Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά για τη χώρα μας», τόνισε.
Κύκλοι από το ΥπΑΑΤ ανέφεραν ότι η χώρα μας κατέθεσε αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία τα έτη 2008-2009 δόθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 387,4 εκατ. ευρώ ασυμβίβαστες με την κοινοτική νομοθεσία. Επίσης θα κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα για να μην εφαρμοστεί η απόφαση μέχρι να βγει η οριστική απόφαση. Ωστόσο πρόσθεσαν ότι με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες οι αγρότες είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν τα χρήματα.

Όσον αφορά το πόρισμα για για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις που ελάμβαναν από τον ΕΛΓΑ οι Αγροτικές Οργανώσεις, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, ο κ. Καρασμάνης τόνισε ότι το θέμα το χειρίζεται ο Αναπληρωτής υπουργός κ. Κουκουλόπουλος και αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωσε για το θέμα.




Πηγη:agrotypos.gr