Παρά τις διαβεβαιώσεις ΥπΑΑΤ καθυστέρησαν οι αγροτικές επιδοτήσεις

23-12-2014

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κουκουλόπουλος ενώ είχε διαβεβαιώσει χθες το πρωί με δηλώσεις του ότι θα πληρώνονταν  χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς την εξόφληση απο τις αγροτικές επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης χθες το απόγευμα τελικά ακόμη η πληρωμή δεν έχει γίνει.

Ειδικότερα σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουκουλόπουλου χθες θα έπρεπε να έχουν πιστωθεί απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι επιδοτήσεις σε 700.000 δικαιούχους κάτι όμως που ακόμη δεν έχει γίνει αναγκάζοντας τους δικαιούχους να πάνε στην τράπεζα και να μην δουν το «τσεκ» στους λογαριασμούς τους.
Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός χθες δήλωσε «Σήμερα (Δευτέρα 22/12) αργά το απόγευμα πιστώνονται στην τράπεζα τα χρήματα του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 1 δις ευρώ για 700.000 δικαιούχους παραγωγούς που έχουν υποβάλλει δηλώσεις καλλιέργειας και εκτροφής.» πράγμα που τελικά όμως δεν έγινε. Τα παραπάνω επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας χθες το πρωί στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Έξι με Δέκα».
Σίγουρο θεωρείται όμως ότι τα χρήματα θα πιστωθούν σήμερα απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ όποιυ και θα σταλούν τα sms στους δικαιούχους ενώ θα ανοίξει και το σύστημα ελέγχου με το ΑΦΜ
Πως θα δείτε με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ ή τους τελευταίους αριθμούς της ταυτότητας σας την πληρωμή
Αφού συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα απαραίτητα στοιχεία στην ειδική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, μπορούν να ελέγξουν τα ποσά που τους καταβλήθηκαν αλλά και εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αίτηση ΟΣΔΕ που έχουν υποβάλλει
opekepe-agrotes
μπείτε εδώ στην εφαρμογή για να συμπληρώσετε την φόρμα


πηγη:www.dikaiologitika.gr