Τροπολογία ακύρωσης αυξήσεων των αγροτικών και λοιπών τιμολογίων της ΔΕΗ

05.04.2015 

Τροπολογία ακύρωσης αυξήσεων των αγροτικών και λοιπών τιμολογίων της ΔΕΗ
Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με την οποία ακυρώνονται οι αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων).
Ειδικότερα, η τροπολογία – προσθήκη στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία και Τροποποίηση του Άρθρου 48 του Ν. 2190/1920», προβλέπει την ακύρωση των αυξήσεων
του ΕΤΜΕΑΡ, που είχε επιβάλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το 2015 και επιβαρύνουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2015, ενώ τα ποσά που τυχόν χρεώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν εκδοθεί έως σήμερα θα συμψηφιστούν στον αμέσως επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Έτσι, υλοποιείται η δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ακύρωση των αυξήσεων, ο οποίος έχει επισημάνει ότι κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, καθίσταται αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών, αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δείτε το πλήρες κείμενο της τροπολογίας εδώ:

πηγη:www.paseges.gr