ΟΠΕΚΕΠΕ: απαντήσεις εφ' όλης της ύλης για Εξισωτική 2015 και ενστάσεις

 11/1/2016


Διαφωτιστικός ήταν σε συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ιωάννης Καργιώτης όσον αφορά στην διαδικασία των ενστάσεων για την εξισωτική του 2015 και όχι μόνο.
Όπως εκτίμησε ο ίδιος, πιθανώς και την ερχόμενη εβδομάδα να κοινοποιηθεί ο πίνακας των απορριπτόμενων ώστε εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τουλάχιστον ένα μήνα προθεσμία για να υποβάλουν τις ενστάσεις τους. Σχετικά με την διαδικασία ενστάσεων για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Γενάρη. Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε επίσης διευκρινίσεις για μια σειρά ακόμα ζητημάτων, απαντώντας για το πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο της εξισωτικής του 2015, πότε αναμένεται να βγουν οι αποφάσεις της προκαταβολής της εξισωτικής του 2015, για πληρωμές που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα από τον Οργανισμό για το επόμενο διάστημα και για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στην εξισωτική του 2016.
  •  Για το πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο της εξισωτικής του 2015: «το πιθανότερο είναι να καταβληθεί γύρω στο Πάσχα».
  •  Για το πότε εκτιμά ότι θα βγουν οι αποφάσεις της προκαταβολής της εξισωτικής του ’15: «είναι δύσκολο να το εκτιμήσουμε καθώς σχετίζεται με τον όγκο των ενστάσεων εκτιμάμε ωστόσο ότι θα βγουν μέχρι τις αρχές Μαρτίου».΄
  •  Σχετικά με πιθανές αλλαγές στην εξισωτική του 2016: «Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι οι προϋποθέσεις των δικαιούχων θα παραμείνουν ίδιες».
  •  Σχετικά με προγραμματισμένες πληρωμές για το επόμενο διάστημα: Προτεραιότητά μας είναι η διευθέτηση της καταβολής της εξισωτικής του 2015 στους παραγωγούς των νησιών του Αιγαίου, μόλις σχηματιστεί ο πίνακας χρηματοδότησης από την Ε.Ε. είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε το θέμα».
Ο κ. Καργιώτης εξέφρασε επίσης την βούληση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις προσπάθειες που γίνονται από τον οργανισμό για βελτίωση του ηλεκτρονικού συστήματος μέσα στο 2016 έτσι ώστε ο παραγωγός να έχει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση για τα ζητήματα που τον απασχολούν.
Αντώνης Ανδρονικάκης info@agrotypos.gr

πηγη:www.agrotypos.gr