Έρχεται λύση για τις αδειοδοτήσεις στάβλων

  10/08/2016

Μπίκας Αλέξανδρος
Θα δοθεί παράταση για τις αδειοδοτήσεις κτηνοτροφικών εκµεταλλεύσεων και µετά τις 12 Σεπτεµβρίου, µέχρις ότου να ολοκληρώσει η οµάδα εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, την εκπόνηση του νέου νοµοσχεδίου.


Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, µε δηλώσεις του στην κρατική ραδιοφωνία, σηµειώνοντας παράλληλα ότι το προωθούµενο νοµοσχέδιο δεν θα ευνοεί την γραφειοκρατία.

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε πως µέχρι να καταρτιστεί το νέο πλαίσιο και να ψηφιστεί νέος νόµος, θα πρέπει τόσο οι δήµοι όσο και οι Περιφέρειες να σέβονται τις νέες ηµεροµηνίες και να µην προβαίνουν σε κυρώσεις προς τους κτηνοτρόφους, όπως διοικητικές εκβολές και εκποίηση κοπαδιού.

Η πλευρά Αποστόλου πάντως εκτιµά, σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda, πως εν τέλει δεν θα χρειαστεί να χορηγηθεί παράταση, καθώς έως τις 12 Σεπτεµβρίου, όποτε εκπνέει η σχετική προθεσµία, µπορεί να υπάρξει έτερη λύση.

Σηµειωτέον πως ο Σερραίος αναπληρωτής υπουργός δεν παρέλειψε στην ίδια συνέντευξη να δηλώσει γνώστης του θέµατος, ότι πολλοί κτηνοτρόφοι δεν κατόρθωσαν να πουλήσουν 6 τόνους γάλα για να λάβουν την συνδεδεµένη, λόγω των προβληµάτων µε ζωονόσους και ότι θα υπάρξουν προσπάθειες ανακούφισης στο µέτρο του δυνατού.
 
πηγη:www.agronews.gr