Κονδύλια 253 εκατ. ευρώ για ανέργους και νέους αγρότες, υπόσχεται ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ

 16/3/2015

Κονδύλια 253 εκατ. ευρώ για ανέργους και νέους αγρότες, υπόσχεται ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ Κατά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων είναι η κυβέρνηση, τόνισε ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην Αμαλιάδα, στην Ημερίδα των Νέων Αγροτών, με θέμα «Η Ανάδειξη της Οικολογικής Γεωργίας η σύνδεσή της με την Παράδοση».
Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση για τους νέους και τους άνεργους. «Ανακαλύψαμε ανεκμετάλλευτα στα συρτάρια 253 εκατ. ευρώ για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Θέλουμε να αξιοποιηθούν από άνεργους και νέους αγρότες σε αναξιοποίητη κρατική γη», τόνισε.
Απευθυνόμενος σε ένα πυκνό ακροατήριο, ο κ. Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων:
«Πολύ σύντομα θα φανούν οι πρωτοβουλίες μας, που θα δείξουν όλο το ενδιαφέρον και για τους νέους αγρότες, αλλά και για τους άνεργους αγρότες.
Κυρίως για τους άνεργους αγρότες θα δώσουμε ευκαιρίες μέσα από το πρόγραμμα του Ταμείου Aγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ), που ανακάλυψα στη Γενική Γραμματεία που προΐσταμαι ως Υφυπουργός, ότι έχει ένα αποθεματικό 253 εκατομμυρίων ευρώ, που παραμένει εντελώς ανεκμετάλλευτο! Δεν έχει διατεθεί μέχρι σήμερα ούτε 1 ευρώ!
Όταν ενημέρωσα τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, σε σύσκεψη που είχαμε ένα μεσημέρι στο Μαξίμου, έμεινε κατάπληκτος. Και έδωσε αμέσως οδηγίες, στα πλαίσια του συντονισμού του κυβερνητικού έργου που αναλάβαμε, να αρχίσουν οι διεργασίες, ώστε να πάρουν μπρος προγράμματα, με άκρως ευνοϊκές προϋποθέσεις για τους αγρότες που προανέφερα.
Η βούληση μας είναι να τους βοηθήσουμε, ώστε να αξιοποιήσουμε ανεκμετάλλευτα κομμάτια κρατικής γης».
Θυμίζουμε ότι το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ) ιδρύθηκε με στόχο τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποστολή του είναι η εξασφάλιση παροχής δανείων με τους πλέον ευνοϊκούς όρους σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρήσεις ή και σε επαγγελματίες αγρότες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, καθώς και σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας -εκτός του πρωτογενούς τομέα - αλλά και στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος στις περιοχές παρέμβασης.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα, ο Υφυπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις, που έχει με βάση διεθνείς μελέτες η καλλιέργεια τους, τόσο για την υγεία του ανθρώπου, όσο και για το ίδιο το περιβάλλον.
Μετά την Ημερίδα ο Υφυπουργός Επικρατείας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Πύργου Γαβριήλ Λιατσή μαζί με τον κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Γραμματέα της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ κ. Νίκο Νικολόπουλο.
 
 
πηγη:www.agrotypos.gr