Κατώφλι τα 400 κιλά το στρέμμα για τη συνδεδεμένη στο ρύζι

05/03/2015


Eλάχιστη παραδιδόμενη παραγωγή τα 400 κιλά ανά στρέμμα με αποδεικτικό παράδοσης το Δελτίο ποσοτικής παραλαβής προτείνει για την συνδεδεμένη ενίσχυση στο ρύζι η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση, αρμόδιοι φορείς για την παραλαβή του προϊόντος θα είναι οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Αγροτικές εταιρικές Συμπράξεις), ορυζόμυλοι και έμποροι , οι οποίοι θα πρέπει να καταγραφούν σε μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ, και θα είναι υπεύθυνοι για την αποστολή των παραπάνω παραστατικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την συνδεδεμένη στο ρύζι βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ομάδας Διαμόρφωσης Πολιτικής της ΠΑΣΕΓΕΣ στις 3 Μαρτίου, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το θέμα απασχόλησε και την συνάντηση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στις 4/03/2015 παρουσία υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Συστημάτων καλλιέργειας και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη συνέχεια, η Ομάδα κατέληξε ομόφωνα στις πιο κάτω θέσεις, αναφέρει σε έγγραφό του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας σε έγγραφό του προς τους αρμόδιους υπουργούς Παν. Λαφαζάνη, Βαγγέλη Αποστόλου, τον υφυπουργό Παν. Σγουρίδη και το γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρη Μελά.
 Αναλυτικά το κείμενο με τις θέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ
Θέμα : Επισημάνσεις της Ομάδας Διαμόρφωσης Πολιτικής  της ΠΑΣΕΓΕΣ για το ρύζι σχετικά με τους  όρους  και τις προϋποθέσεις χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ρύζι που παραδίδεται σε Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣ, ΑΕΣ), μύλους, εμπόρους σε εφαρμογή των άρθρων 52 και 53 του Κανονισμού (ΕΕ) 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
H Ομάδα Πολιτικής της ΠΑΣΕΓΕΣ που συνεδρίασε στις 3/03/2015, με θέμα τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο ρύζι, αφού έλαβε υπόψη τις εθνικές επιλογές για τον ετήσιο προϋπολογισμό  της χρονικής περιόδου  2015-2020, την καθορισθείσα έκταση αναφοράς σε 30.000 εκτάρια (300.000 στρέμματα), λοιπά δεδομένα ανά περιοχή :
Προτείνει τους εξής όρους επιλεξιμότητας:
ΟΡΟΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
  • ελάχιστη παραδιδόμενη παραγωγή τα 400 κιλά ανά στρέμμα ως παραστατικό αποδεικτικό της παράδοσης  προτείνεται το Δελτίο ποσοτικής παραλαβής .
  • οι φορείς  οι αρμόδιοι για την παραλαβή του προϊόντος θα είναι οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Αγροτικές εταιρικές Συμπράξεις), ορυζόμυλοι και έμποροι , οι οποίοι θα πρέπει να καταγραφούν σε μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι δε υπόχρεοι  για την αποστολή των παραπάνω παραστατικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με δεδομένο το ότι η περίοδος παράδοσης  πρέπει να είναι ενιαία, προτείνεται αυτή να αρχίζει από 1ης  Σεπτεμβρίου και να  λήγει στις 28 Φεβρουαρίου του επομένου έτους.

πηγη:www.agronews.gr