Φοροεπιδρομή και στις απλήρωτες κοινοτικές επιδοτήσεις

  22/05/2015

Τσατσάκης Γιάννης
∆ιάτρητο από «τρύπες» και «παραθυράκια» που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόµενο φορολόγησης ακόµα και ενισχύσεων που δεν έχουν εισπραχθεί αποδεικνύεται το υποτιθέµενο «τείχος προστασίας» που διατείνονται ότι έχουν χτίσει γύρω από τις αγροτικές επιδοτήσεις τα υπουργεία Οικονοµικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Η γενική αναφορά περί «ενισχύσεων και επιδοτήσεων που χορηγούνται στα πλαίσια της ΚΑΠ» βάζει στο λογαριασµό όχι µόνο το τσεκ (ενιαία ενίσχυση) αλλά και την εξισωτική αποζηµίωση, τις πληρωµές νιτρορύπανσης, βιολογικών ακόµα και τα πριµ εγκατάστασης νέων αγροτών. Μάλιστα ορισµένοι φοροτεχνικοί θεωρούν ότι όσοι δικαιούχοι έχουν ενταχθεί σε κάποιο ΠΑΑ, έχουν τιµολόγια κι έχουν κάνει αίτηση πληρωµής το 2014 ενδέχεται να φορολογηθούν για τα ποσά ανεξάρτητα αν τα έχουν εισπράξει ή όχι.

Eπιπλέον οι γενικεύσεις  περί απαλλαγής του 90% των αγροτών είναι µάλλον παραπλανητικές καθώς σε ορισµένες κατηγορίες επαγγελµατιών του χώρου, όπως οι κτηνοτρόφοι περισσότεροι από τους µισούς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου