Μπακαλιάρος Σκορδαλιά όπως της “γιαγιάς Πηνιώς”
Μπακαλιάρος
Μπακαλιάρος
Υλικά:
- 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
- 4-5 αυγά
- λάδι για το τηγάνι
- αλεύρι, όσο πάρει
Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο, τον καθαρίζουμε από το δέρμα του και τον ξαλμυρίζουμε σε νερό που ανανεώνουμε για περίπου 24 ώρες.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, να γίνει ένας παχύς χυλός, που να στέκεται πάνω στο ψάρι.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι φέτες.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο σε μια πιτέλα και τον συνοδεύουμε με τη σκορδαλία.
Σκορδαλιά
Υλικά:- 2 κιλά πατάτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο στουμπισμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε το λάδι, το αλατοπίπερο, το στουμπισμένο σκόρδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Από το βιβλίο της Όλγας Κοκκίνου
΄΄Η γιαγιά Πηνιώ΄΄