Στα μέσα Οκτωβρίου μετατίθεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013

 23-9-2014

Στα μέσα Οκτωβρίου μετατίθεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 Προσπάθειες να πληρωθεί η δεύτερη δόση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου καταβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ στόχος του είναι να πληρωθεί μέχρι τέλος του έτους και η εξισωτική αποζημίωση του 2014.
Τα παραπάνω ανέφερε ο Υπουργός ΑΑΤ, κ. Γιώργος Καρασμάνης στους Κτηνοτρόφους της Κρήτης με τους οποίους συναντήθηκε στον 6ο όροφο της Αχαρνών 2. Να σημειωθεί ωστόσο ότι λίγο πριν την έναρξη της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ είχε κάνει γνωστό πως η πολυαναμενόμενη δεύτερη δόση της εξισωτικής θα πληρωνόταν μέσα στον Σεπτέμβριο. Μιλώντας για την χθεσινή συνάντηση με τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ, ο οποίο συμμετείχε στην σύσκεψη μας αναφέρει:

«το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δουλεύει πυρετωδώς για να ολοκληρώσει τις πληρωμές του 2013 και 2014 μέχρι το τέλος του χρόνου που είναι ένα ζήτημα αιχμής ενώ συζητήθηκαν και άλλα επιμέρους θέματα. Η επόμενη δόση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 θα καταβληθεί μέχρι τα μέσα του 2014».

Από την πλευρά του ο κ. Δράκος Μανιαδής, κτηνοτρόφος και ταμίας του Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ) συμπληρώνει: «στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων από όλους του συλλόγους της Κρήτης. Εμείς καταλάβαμε ότι το υπουργείο προσπαθεί να προχωρήσει το θέμα των πληρωμών και μάλιστα μας υποσχέθηκαν ότι μέσα στον Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή για το 2013. Επίσης θέσαμε και άλλα θέματα όπως ο εξηλεκτρισμός των κτηνοτροφικών μονάδων που είναι πολύ σημαντικός για την Κρήτη».
Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr
 Πηγη:agrotypos.gr