Απειλεί με μειώσεις επιδοτήσεων 3% τους αγρότες που καίνε υπολείμματα η Πυροσβεστική

 07/11/2016

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει προς τους αγρότες η Πυροσβεστική σε σχέση με τις πολλαπλές εστίες φωτιάς και τα πυκνά σύννεφα καπνού που καλύπτουν πολλές περιοχές, λόγω της καύσης των υπολειμμάτων καλλιεργειών
. Η Πυροσβεστική επισείει και τον κίνδυνο περικοπής επιδοτήσεων σε περίπτωση παρανομίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο αναπληρωτής Διοικητής της ΠΥ Κομοτηνής, Αθανάσιος Στράντζαλης, κάλεσε τους παραγωγούς «να μην προβαίνουν σε αυτό τον τρόπο καθαρισμού των χωραφιών, γιατί απαγορεύεται και να επιλέξουν κάτι άλλο».
«Το στίγμα της κάθε περιοχής που καίγεται και αποστέλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την εκάστοτε Πυροσβεστική-μετά από δικογραφία που σχηματίζεται-έχει την συνέπεια να μειώνονται από τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες των χωραφιών το 3% από τις κοινοτικές επιδοτήσεις που πρέπει να λαμβάνουν», τόνισε με σαφήνεια ο κ. Στράντζαλης.
Επιπλέον πρόσθεσε πως όταν διασπείρονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε περιστατικά από καύσεις αγροτικών υπολειμμάτων, -που πολλές φορές επεκτείνονται και σε γειτονικές περιοχές, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας-, υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν δυνάμεις για να επέμβουν.

πηγη: www.agronews.gr